cinta cintun hara :)

Thursday, 31 March 2011

dunia manusia

DEAR blog~~
salam semua.......
hara sebenarnye sakit hati sgt2 dgn seorg 
ahli blog hara kenal die,die pun kenal hara
rasenye cerita ttg kami sama sekali 
dah TAMAT tapi syg 
DIE masih lagi meyakiti perasaan hara~
hara sgt2 tahu die sindir FAMILY hara
hara xthu kenapa dan mengapa masih
mencari pasal padahal family hara dah
LUPA akn kewujudan die dlm ahli keluarga hara~
iye hara thu die ade sangkut paut dgn sister-in-law hara
yg buat hara sakit hati mengapa masih mengata
prihal abg hara~
mungkin pada DIE yg abg hara nie XJUJUR 
tapi yelah hidup nie mcm RODA 
tapi DIE lupa ape yg die kate FITNAH semata2
mengata tanpa tahu KEBENRAN 
dan tanpa  ada BUKTI yg mengatakn
abg hara seperti yg si DIE nyatakan...
hara sgtlan marah...
tapi biarlah hara harap sgt2 die tue
dpt pembalasan yg setimpal 
dengan ape yg die lemparkan pada abg hara~
tapi sebgi manusia tiada dendam dlm hati hara pada die.
mungkin dulu ADA perasaan itu
tapi skrg tiada sbb hara bukan lagi budak2
yg tiada otak untuk berfikir
biarlah die dgn kehidupan die yg masih jauh itu~
sbb hara tahu hidup nie ade KARMA

p/s: mungkin PUNCA segala kekacauan nie bermula dari mulut hara tapi hara peringatkan lagi sekali manusia yg KAU kutuk itu adelah ABG aku~aku hilang HORMAT pada kau bila kau FITNAH abg aku~ AKU bukak mulut bukan sbb aku DENDAM pada kau tapi ini ibarat BISA yg kau leparkan pda aku. cuba AKU kate FAMILY kau sebagaimana KAU kata pda family aku mesti KAU akn buat seperti ape yg AKU buat :P

4 comments:

pRiNCe said...

nice...entry...:)
thnx tau datng melawat...:)

awak dah join contest cabutan bertuah kat blog sy??

nuhara said...

wah ade cabutan bertuah ke :)

Novelgurl said...

Salam..erm.mmg la manusia. sabar ye Hara.setiap perbuatan baik atau jht pasti ada balasannya =)

nuhara said...

novelgurl: hara chill jer mls layan org mcm nie nak kate bodoh pelajar smpi master so biarkanlah

terlebih top :P