cinta cintun hara :)

Sunday, 26 June 2011

sy STAKER lany azman :)

(saya pling suka gmbr awak yg nie :P )

salam semua...... :) nape hara nak tulis about cik lany yer
jent jent :) hara mmg suka gila terjah blog cik lany mmg syok bca blog die :)
then skrg hara dah terikut2 dah ayat cik lany taw =.=" MCM HARAM 
dah jadi tabiat dah hahahaha nielah die kesan dari bca blog cik lany...
hara mmg suka cara penulisan cik lany sbb jenis SLAMBA BADAK 
seng faham ok~ sbb ade feeling jer bile cik lany happy hara dpt rase 
bile cik lany sedih hara pun terase kesedihan tue~ mmg ade feel bile 
dengar luahan tue sbb tue hara suka dan suka sgt terjah blog cik lany...
so sy STAKER NO 1 AWAK! :)

Tuesday, 21 June 2011

gudluck :)

salam semua......
esok en.B exam hara doakan en.B dpt jawap exam k..
study hard ok....
semoga en.B dpt jawap exam dengan tenang dan boleh jawap semua soalan..
hara pun xtaw hara plak yg cuak pdahal en.B yg jawap exam..
hara oh hara mmg sengal :)
ape2 pun buat yg terbaik yer en.B....
hara always pray for u b......
i love you.......sorry k hara jrg msg b...
hara xmau ggu b study..... :)
i misss u always cyaok2 b :)

Sunday, 19 June 2011

i have a great time to be super duper girl

now i smile like this :)



hye guys today i going to speaking LONDON 
(poyo right) :) mother say too me my life it going be okay 
do not be afraid to hurt sometime we have learn new thing in life..
yeah right mother i learn to be super duper girl in the would..
thanks mom giving me advice.... u are the only one understand me and know what 
i have to do in my life
you've done so much for .
and i wish i know how to repay you
you're the best, mom.  you're my inspiration. you're my strength.
i love you so much, mother. i always pray that i can make you proud.
i hope along the way, i have.
okay done! to type about my mother again mom thanks so much!

actually I do not know very good to speak in B.i..
why?why? (ohh sudah lame membuangkan bhasa ini dlm kehidupan ini ) 
his past few weeks have been tough for me, physically, mentally and emotionally.
i get on with life. i face what needs to be faced, and alhamdulillah, i feel like i'm back again =D
by the way i want talk about my boyfie mohd helmie
u are great person i know thanks too coming in my life dear...
know about u in something special okay really,really mean it!
many thing i learn be someone loyal, do not hurt someone else 
u open my eye....thank so much :)
what is past it past seriously i don't want remember  kind of the such thing
stupid thing i done! 
so now i have a great advice from my mom
now i back!!!!!! nuhara back! a great new right :)
now i so happy in my life.. life must go on whatever problem
just follow the step! learn to be strong lady .....
whatever problem trust yourself u can handle this problem~
do not forget to pray insyaallah.......



i got present from autralia :)

salam semua........selamat mlm :)
abg hara bru blik dari honeymoon bersama kakak ipar hara
wah hara dpt bear kola oh my god cute giler...
suka sgt :) dari tadi xlepas peluk die suka sgt2
hara mmg suka sgt bear xtaw nape :) comel jer
rase if someone bgi kitekan....
thks abg robel bgi hara bear yg comel2!!!
hargai sgt2 jgn terkejutlah lepas nie hara duk
junjung kemane2 bear tue...... :) hara bgi name kat bear hara kali nie
KOLALA :) hehehehehe comey jerkan name die :)

hara dan dunia blog...

salam semua........
nape hara buat blog?? actually nye hara xpenh terfikir pun nak buat blog..
pada awaknye mmg hara cam suka2 jer nak blog nie...
yelah msa study at kuantan dulu....mmg minat membca...bca luahan hati
org kat blog2 yg sedia ade....tetiba hara terpikir nak buat..
mmg pada peringkat awalnye mmg jarang-jarang gile post n3
biarkan mcm tue jer tapi setelah hara putus cinta rasenye xsilap hara..
hara mula taip ttg ape yg hara rase dari situlah hara mcm rase puas.
rase mcm tulis kat dairi ape yg hara rase hara taip jelah...
then dari situlah hara jatuh cinta dengan blogger mmg hara xharap pun ade follower
tapi xsangka hara ade juga follower terkejut juga sbb hara bukan taip ttg
benda2 yg perlu org tahu just peribadi jer tapi ade gak yg bca..
tapi alhamdullillah juga yg bca terima kasih....
sejak tulah hara mula hidupkan blog hara....hara mmg suka follow org terpulang org tue nak follow blik or tak
sbb hara mmg xkisah klu hara rase blog tue best hara akn follow lah :)
setiap masa hara akn bukak blog hara...so jgn terkejutlah bila hara org petama
yg akn commen n3 kwn2 yg hara folow heheheheheh walaupun
die bru publish 1 minit.....seronok taw bile kite bca blog org nie kdg
dapt byk pegetahuan...byk info juga ade juga luahan hati
hara punye blog kebykkn luahan hati hara kan....
mesti ramai2 yg bosan hbs bila bca blog hara....
heheheheh.....baik kite tlis benda yg betul2 ade dlm hati kite
dari kite reka2 benda yg xbetulkan......so jujurlah dengan gaya
penulisan kite agar ape yg kite tulis tue tidak dikutuk org :)
tapi klu ade yg kutuk kite xleh nak buat ape sbb itu pendpt
mereka2 :) senyum jelahkan...........




p/s: hara lebih suka layan blog dari layan facebook :)

Saturday, 18 June 2011

perkataan yg saya suka buat!


HARA terjah blog nie taw mymye hara suka gile n3 nie 
sbb ape yg die taip semua nie semua hara suka buat dan btl..
xsangka rupa2nye perkataan yg hara suka nie rpa2nye...
rmi kaum perempuan suka pki :) sape yg kenal hara...
mmg kompen akn tahu sikap hara yg dibwh2 nie...
hehehehhehe :) to mymye maaf klu hara copy xbgitaw dulu......


FINE

Ini la yang perempuan suka gunakan untuk hentikan pergaduhan, lebih-lebih lagi bila dia rasa dia yang betul dan kamu kena diam. Jangan sekali kali gunakan perkataan ini untuk memberi gambaran rupanya, terutama sekali apabila dia sedang mencuba pakaian di kedai hanya akan membawa kamu berdua bergaduh.

LIMA MINIT

Ini sebenarnya setengah jam. Perempuan selalu menggunakan ia untuk meminta orang lain menunggunya tapi lima minit tue bagi dorang setengah jam.

TAKDE APA-APA

Ini bermakna ada sesuatu yang tak kena dan kamu harus berjaga-jaga jika ia mengatakan “TAKDE APA-APA tapi wajahnya tetap macam kusam dan geram.

PERGILAH !

Perempuan kalau dah naik geram memang perkataan nie akan keluar dari mulutnya, mula-mula kata TAKDE APA-APA, lama-lama dia suruh PERGILAH!. So, hati-hati la yea.

MENGELUH YANG KUAT

Ini sebenarnya bukan perkataan, nie signal yang diberikan kepada kamu. Kaum perempuan suka buat signal nie kalau nie malas nak kata apa-apa lagi. Dia rasakan rimas dengan keadaan itu.

MENGELUH YANG PERLAHAN

Ini pun bukan perkataan. “MENGELUH YANG PERLAHAN” membawa maksud yang dia berasa okey dan suka akan keadaan itu. Tapi jika dia berubah mengeluh kuat. Hati-hati la. Pasti ada yang tak kena tue.

OKEY LAH

Ini adalah kenyataan yang paling merbahaya seorang perempuan boleh buat kepada lelaki. “OKEY LAH” bermakna dia ingin berfikir panjang sebelum dia membalas terhadap perbuataan anda yang telah menyakitkan hatinya. “OKAY LAH” selalunya digunakan dengan “FINE” bersama ‘Kening yang terangkat’.

BUAT LAH

Nie ada perkataan memprotes sebenarnya. “BUATLAH” bermakna dia tengah geram dengan sikap anda yang tidak menerima pendapatnya.

TOLONGLAH

Ini bukan kenyataan, sebaliknya adalah pelawaan. Seorang perempuan memberi anda peluang untuk mengeluarkan sebarang alasan atau sebab di atas apa yang telah kamu lakukan.

TERIMA KASIH

Seorang perempuan mengucapkan terima kasih. Jangan pengsan. Terima dan ucapkan sama-sama.

TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK

Ini banyak berbeza dari “TERIMA KASIH”. Seorang perempuan akan menggunakan ini apabila dia dah terlampau marah pada kamu. Ini menunjukkan yang kamu telah menyinggung perasaannya dan akan diikuti dengan “MEMGELUH YANG KUAT”. Berhati-hati untuk tidak bertanya apa yan salah selepas “MENGELUH YANG KUAT”” kerana ini hanya akan membuat dia berkata “TAKDE APA-APA”.

potong rambut :)

asslamualaikum...pembuka bicara....
kenapa yer bila putus or ape ke benda kedua org akn buat cut hair??
bukan saje2 ckp ade membe hara buat mcm tue!die break jer terus die potong hair die
hara terpikir dah if something happen kat hbgn hara dgn DIE
benda  kedua hara nak buat after cry adelah potong hair!
boleh x?boleh x?xtaw nape boleh pikir mcm tue...
hahahahha...tapi mmg betul pun hara akn potong hair hara..
bukan bermaksud ape2 tapi mungkin hara rase untuk perjlnan yg baru dlm hidup hara.
xrase syg ke??klu nak kate syg hair mmg syg sangat yelah rambut hara dah panjang giler kot.
kali terakhir hara cut hair hara masa umur hara 18 thn now umur hara dah 21 dekat 3 thn dah..
masa cut hair msa 18 tue pun bukan cut pendek sgt just sikit jer...lagipun hara mmg dari dulu nak bela hair panjang tapi xpenh kesmpian nie baru petama kali bela hair panjang
baru kesmpian umur dah 18 bygkan bru dpt simpan.
<--------panjang hair hara sekrg mcm pic sebelah nielah
panjangkan... :)



klu btl2 jadi ape yg hara ckp tadi hara nak cut hair hara mcm pic nie! nmpk x??klu btllah boleh bygkan x petama kali seumur hidup hara cut hair pendek mcm nie :)
mesti lain giler muka hara tapi nmpk comel jer...
bile cut mcm nie mungkinlah......
tapi mesti lame giler nak tunggu panjang blik sbb hair hara
mmg lmbt sgt nak pjg so tersimpanlah sepit2 hara
yg sedia ade skrg nie.....:) dah hara mmg suka sgt kumpul sepit hehehe mak hara pun pelik npe hara suka kumpul..
hara pun xtaw npe if hara pergi tempat shopping benda yghara akn cari adelah sepit hair dah mcm wajib beli
1 walaupun time tue hara xde duit hara ttp akn beli 1
lepas tue plak hara klu nak kuar mesti ade 1 sepit hair yg hara akn sepit kat handbeg hara :) xtaw kenapa
hara cuma pikir manelah taw sepit yg hara pki akn pth ke
jatuh ke ape ke kan so tue yg hara akn sepit kat tali handbeg hara :)senang xpyh tercari2 lagipun msalah hara nie hara xsuka xsuka dan xsuka ikat hair dengan getah or whatever dan sewaktunye dgn nye mmg xsuka bgilah hara chantik mane pun hara xkan ikat hair hara...
salah satu pyakit yg ade pda hara..mungkin sbb tulah hara suka
beli sepit dari beli getah rambut :)

Friday, 17 June 2011

salah yer.......

asslamualaikum....................
salah yer......klu hara salah hara minta maaff....
mungkin salah hara dengan rendah dirinye hara mohon maaf....
klu nak xnk maafkan pun xpe hara terima jer....
buatlah ape yg awak rase perlu....
mungkin kebykkn nye salah hara....hara taw semua punca dari harakan..
hara rase berat jer hukuman awak kat hara...
xpe hara terima.....
mungkin nie jer jlan awak nak buat kat harakan...
iye buatlah....
buatlah sampi awak rase puas hati yer...
klu awak nak bgi hara rase serba salah banyak2 lagi....
tak payah lansng contex hara xpe hara try untuk terima...
xpyh cari hara lagi pun xpe....
hara belajar untuk terima yg awak xde....
tapi klu betul awak dah xnak contex hara
bgi je tahu hara...
hara boleh buang no hara tue...
klu hara dah buang no hara tue sure sangat hara
xkan cuba cari awak lagi percayalah...
selagi xbuang hara akn ttp send msg kat awak
nnt mesti awak bosankan kan lebih bagus hara buang no
hara tue,awak xmungkin akn rase terganggu...
klu awak nak minta break pun xpe hara boleh terima...
sbb hara skrg betul2 redha dah...
hara xsekat dah perjlnan awak..
hara xkan paksa awak bersama dengan hara...
awak nak ataw xnk semua dah ade kat tgn awak..
hara sayang awak tapi klu awak dah xsyg hara
buat ape kite nak couple lagikan....
hara xnk seksa hati awak nnt awak yg merana....
awak thu kenapa saya xnak minta break dengan awak?
sbb hara penah janji dengan awak  awak ingat kate2 hara yg nie?

"hara xkan lepaskan b melainkan b yg minta hara lepaskan b hara janji."
-hara-

"jgn lepas,b k janji,manusia ni biase cpt megalah...."

-b-

hara dah janji dengan awak......
dan xmungkin hara akn minta break kan so awak pikirlah
ape yg terbaik untuk kite.....
dan hara xmungkin megalah.....
dan hara akn terima semua keputusan awak ....
tapi hara lebih suka kalau awak berterus terang......... :)

mesti dah smpi...

asalamualaikum semua....
lmbt sikit hara update blog hari nie tgh pera idea nak taip ttg ape..
semlm abg hara bertolak dari sini ke australia mesti abg hara dah
smpi sana best nye pi honeymoon kat sane sungguh jeles...
hara nak tuntut beruang kola kena beli kena beli :)
sbb hara dah jaga ank die!!!
so kena bgi upah untuk hara.....:)
thks pada kwn2 blog hara yg memberi komen kat hara
hara hargai sgt2 sbb care kat hara.....
alhamdulillah hara tenang sikit dah xmcm semlm dah
mungkin xbyk perubhan tapi hara bersyukur hara makin ok..
dah mampu nk telan mknan dah mampu nak tido :)
enthlah hara pun xtaw mcm mne hara boleh ok tapi mungkin ade secebis
kekutan yg tinggal pada diri hara untuk meneruskan
perjlnan hara yg jauh tue...ape yg jadi mungkin
ade hikmah hara redha jer sekrg nie...
hara pasrah je ape nak jadi....hara mls nak pikir..
sbb hara sendiri dah xlarat nak pikir....
what i want is peace tue jelah hara nak
kdg smpi satu tahap hara nak terus deaktifkan facebook hara
nak patah2kan simcard hara biar semua xdpt cari hara...
tapi mcm keje bodoh jerkan....
so harap cuma harapkan hara mampu senyum seperti hara yg dulu
ikhlas memberi senyuman bukan mcm skrg hanye sekadar
periasan tanpa ade rase manisnye :)
senag kate klu ade jodoh adelah klu xde berserah jer :)
biarlah ALLAH yg lakar jln cerita sekrg...
hara follow jelah :)
ape yg jadi next tunggu dan lihat jelah.....

Thursday, 16 June 2011

sy senyum jer.....

asslamualaikum semua......lame hara xupdate pasal diri hara
ape yg terjadi kat hara semualah byk benda yg berlaku..
kdg hara sendiri xkuat mcm mne nak hadapi semua nie....
klulah hati hara nie boleh dicabut2 dah lme hara cabut jer......
biar xde hati pun xpe biar hara xrase ape yg hara rase skrg
gile sangat2 perit hara rase, mungkin ALLAH nak uji hara...
sungguh kdg2 hara xterpikir ujian yg mendatang sangat2 pyh hara nak telan..
semlm betul hara cakap hati hara memang berderai hbs hancur lebur~~
lame sgt hara nangis xberhenti nangis dari kul 1 smpi subuh hara nangis...
semlman hara xtido ya ALLAH.....
hara bingung ape ptt hara buat hara mmg xde keputusan terpulanglah
ape yg nak jadi hara xmahu pikir biarlah mcm nie....
biarlah hara xmau tahu hara takut nak tahu ape yg terjadi nnt..
biarlah biarlah. biarlah~~~~
hara nak kuat nk kuat hara xmau rase camni....
senyum bukan tanda hati senng..
senyum bukan tanda hara happy..
senyum hara hanye merawat semua luka yg ade....
ya ALLAH bertapa hara rase sakit yg xterhingga....
hara btl2 belajar untuk bersabar sungguh hara xterduga hebat benar
penangan yg hara dpt......btl2 mgajar hara supaya kenal erti kesakitan....
hara harus belajar untuk redha dengan ape yg terjadi
hara harus belajar untuk kecewa selepas nie
hara harus belajar untuk terluka lagi..
hara harus beljar untuk menenrima..
hara harus belajar untuk lupa dengan segala yg terjadi
hara harus belajar!!!!!
segala2nye hara harus belajar..mungkin hara ambik
masa yg lame untuk belajar...
xpe hara bertatih untuk belajar semua nie...
biarlah org xthu ape hara rase biarlah
hara tutup semua nie dengan senyuman nie biarlah
semua lihat watak yg hara bwk sekrg nie biarlah..........
sesungguhnye hara adelah watak utama yg harus hara bwk dlm hidup hara
hara dah masuk kedunia itu dan harus belajar untuk menjadi pelakon terhebat!


perang blogger bermula!!!!

NAMA KUMPULAN: KAMI GILA SEGMEN

KETUA KUMPULAN: belog MTT





Wednesday, 15 June 2011

Friday, 10 June 2011

sakit sungguh

malas nak pikir ape yg berlaku skrg nie....
bile hati dah sembuh dtg kesakitan yg lebih pedih...
kenapa kenapa dam kenapa??
boleh x saya nak soal awak kenapa??
tolonglah sangat sakit bila awak buat mcm nie....
tolong sy xkuat yg awak sangka
Hari ini,, hara mungkin kehilangan seseorang yg hara sayang..


 walau seluruh haty tidak melafaskannya . sayang.sayang dan sayang..
 jiwa yg merangkumi semua kecelaruan yg hara rasakan kini semakin pahit rasanya, tika hara sedang gembira ditenggelami dengan tangisan yg berguguran. sakit karna itu takdir hara selama hara tersenyum sinis ketawa . . perit rasanya bila diri ini seperti tertypu dan ditypu. .

mengapakah semua ini terjadi dengan sekelip mata..? apakah yg mampu untuk hara lakukan hanya sekadar ingin berbahagia.! karna dengan tulus hara masih xfhmi apa yg terlindung dari semua sebuah lakonan ini. . sape ckp klau hara itu orangnya dipenuhi dengan keriangan..?

bener itu cuma perwatakan sampingan aja, apa salah mereka-mereka ini.? hara cinta pada kedamaian tak ada orang yg memberikan kedamaian dalam hidup hara cinta . cinta . dan cinta .

seperti kata kertas band - 'KEKASIH YANG TAK DI ANGGAP' bhahah. punya masalah yg slalu berhubungan dengan keraguan dan ketidak kefahaman. erm,, memang benar kata-kata orang kalau kita selalu mempermainkan perasaan orang pada 1 ketika kita pasti disakiti.yup now hara rase tue!TAHNIAH hara~

na,, sekarang hara  di kelompok itu.! disakiti terus walau pon itu salah sendiri tapi masih xsedar .. jahat kan perasaan ini, selalu membuatkan manusia tertanggung dengan jwpn itu.?! tapi sesekali kita harus menerima kritikan daripada orang. .

ta boley menidakkan apa yg mereka-kereka katakan tentang kita karna itu lah motif kehidupan yg lengkap .. yea kan..? jadi harus kita sama-sama menghargai apa yg ada di depan mata dan jiwa.! salah hara ke??

kenapa perlu mcm nie....

terlebih top :P