cinta cintun hara :)

Friday, 4 December 2015

cara nurul menabung

assalamualaikum... selamat pagi...

selalu pagi-pagi dah update tapi hari ni nurul lambat sikit sebab kena buat surat untuk
pustakaan negara so lambat sikit so sebelum kul 1 balik dari office update dulu..

ok nurul nak cerita cara nurul menabung nurul sangat suka dengan kumpul syiling sangat suka

sampai kat rumah banyak sangat tabung sampai mak pun bising :)

macam-macam tabung... tapi nurul mula berfikir hasil dia memang banyak tapi ambil masa yang lama juga hari tu masuk bank rm 600 je tak banyak dalam setengah tahun jugalah...

so agak lama.... mula cari konsep baru cara mnak menabung nurul still mengunakan kaeedah syiling

kat rumah ada 2 tabung syiling dan kat office satu tapi kat office nurul mula buat konsep rm5 sekeping

tiap kali ada duit rm5 nurul simpan mula nurul pada bulan lepas so semalam nurul kira ada dalam rm50... tak sangka juga walaupun jumlah tak banyak bagi nurul satu percapaian yang baik

sebab bulan lepas gaji nurul agak menurun sebab banyak cuti so potong gaji...dan banyak habis juga bulan lepas dengan kereta rosak huhuhu

bulan lepas sahaja dekat rm3500 juga habis untuk 'baby'  nurul tu tak apa sabar ujian tu..

so try untuk bulan ni pula bapa banyak nurul dapat,,,,,,,


jom ramai-ramai menabung bole buat duit travel....  :)




Thursday, 3 December 2015

preview movie point break

asslamualaikum.....morning guys...

semalam waktu balik dari office memang cadang nak pi alamanda nak cari novel

ramlee awang murshid yang terbaru kat mph... tapi sayang tak kuar lagi kecewa sikit

lambat betul keluarnya so jalan-jalan terfikir nak tengok movie apa terbaru

keluar untuk bulan december ni.. alahai sebenarnya nak tengok-tengok jer tak tersangaka plak terus beratur nak beli tiket...

hahahha.... tak apa kita tanya dulu cerita apa yang best so tanyalah kat adik jual tiket...

dia kata point break best juga.....

so ikut jelah cerita best juga so nurul bagi 4/5 bintang.... sebab actionkan so memang nurul suka...

pakwe dia handsome hahhaa.... sekali dengar suara dia macam paul walker plak...

cerita dia mengisahkan pasal FBI utar ....   perompak yang pelikkk kenapa pelik

sebab hasil rompakkan itu akan diberi pada orang miskin bagi utar kes ni sangat mencabar

minda dia......

nak tahu kisahnya sila tengokk....

:)

Wednesday, 2 December 2015

review boat noodle bangi KECEWA


 Assalamualaikaum.... morning.... semalam nurul dah review pasal movie hari nak review pasal makan pula.... :)


ok semalam masa balik kerja rasa macam nak dinner luar so terfikir nak mkn beef stick ok

so kita try kedai baru nie kat bangi.... mula-mula ingat boat noodle macam kat publika  damansara

yang nurul selalu pergi tapi bukan yang ni 100% muslim punya...

so kat situ dah lain so order nurul ingat dudak dan pelayan datang ambil order, tapi bukan mcm tu

sebab bila nak order kena beratur kat kuanter yang disediakan dah macam kfc dah rasa bila macam tu

so nurul beratur dan orderlah nak makan apa so , so pilihlan nurul semestinya beef stick

memang fav habis kalau beef stick so tgk macam sedap serius kuah dia memang terbaik memang tak dinafikan...

sebab pekat dan lain dari pada yang lain....

tapiiiiii........ ada tapinya juga ye.... beef dia tak masak kecewa disitu :( merah lagi adoi spoil dah , mood kat situ... sub...sub.....

panggillah pelayan balik tanya kenapa beef tak masak then dia bawak pi dapur.....

dalam 10 minit dia datang balik untuk ganti serius nurul ingat dia akan buat yang baru rupanya tidak

hanya panaskan balik apa yang nurul punya tadi.... adoi kat situ dah buat nurul rasa kedai nie tak professional dari segi layanan dia.....


macam mana nurul tahu?? sebab dia just susun balik kentang nurul kat pinggan lain sbb masa tu kentang nurul hanya tinggal 4 ketul macam tulah....


hailaaaaaa...... alasan yang turut nurul terima beef dia tebal sangat.... sebab tu tak masak

so bagi nurul kedai nie biasa2 je.. sebab kecewa punya pasalkan.....

dan sebelum nurul nak balik nurul terdengar customer complain kata mee yang dalm mangkuk sejuk

aduhai.... nampak tak kat situ nak tiru boat noodle tapi bgi mee dalam mangkuk sejuk...


tak elok untuk tarik customer bila ada orang complain.....

so akhir sekali memang nurul takkan pergi lagi kedai nie.....

rasa tak berbaloi dengan harga dia rm18.90 huhuhuhu.... ok bye sambung buat kerja.

Tuesday, 1 December 2015

Preview movie




Assalamualaikum.... selamat petang huh baru lepas lunch ok nurul nak preview cerita   hari sabtu lepas ... nak hilang kan stress katanya hahaha sekali tengok 3 movie terus!

tengok sorang-sorang je tak ada  kawan nak ajak :') nampak tak permainan dia kat situ

ayat minta penampar okey-okey taknak buang masa kita review cerita first nurul tengok...


 masuk wayang baru perasan yang hero dia en 'herry porter' kita ......
so dengan rasa terujanya tengoklah sebab ingat cerita dia best gila tapi tinggal harapan je..
tak best pun tahap biasa-biasa je sedihnya dengan jalan cerita dia...

so bagi 3 bintang je dari 5 bintang ... so masing-masing ada pandagan sendiri 
bagi nurul memang cerita dia slow sangat, tak action dan tak masuk akal pun ada...
so sape yang nak pi menonton tu sila menonton dengan kesabaran.... :) eluar wayang baru buat kecoh ye.... 


ok movie ke dua yang nurul tengok pukul 5.10 pm...


cerita ghoosebumps yang digalakkn tengok sebab cerita super best sebab kelaka sangat...

kalau ada anak kecil boleh bawak sebab jalan cerita dia tak menakutkan banyak action juga...

so nice bagi nurul..... so bagi 4 bintang :)


last movie nurul tengok the hallow


serius nurul ingat cerita hantu rupanya bukan !gila lagi stress hahahhaa

sebab dalam hati nak tengok cerita hantu rupanya bukan cerita harrow rupanya aduhaiiii...

geram tak ingat tapi but cerita just nice je.. nak kat best biasa juga bagi nurul....
 3 bintang untuk cerita nie...

next movie tunggu hujung minggu nie pula hahahha...

kali ni memang nak tengok cerita hantu nak jerit kuat-kuat nak join boleh anta komen kita jerit sama-sama kita pi alamanda :)


so takat sini je kerja gila nurul buat tgk next week movie apa keluar.......

ok nak sambung kerja balik bye. 





Giveaway Disember 2015 Cash RM500


Hadiah :
RM100 Top Referral
RM50 x 8
Tarikh Mula : 1 Dis - 15 Dis 2015 : Tarikh Tamat



JOM JOIN ramai mana tahu rezeki koang juga nurul pun sahaja cuba nasip

good luck korang kalau nak join boleh tekan kat link nie ok. emas putih

Monday, 30 November 2015

bila ego mencanak naik

assalamualaikum......

selamat prtang.... gigih nak update blog.. walaupun seminggu kita tak updatekan...

tak apa janji kita update juga... dah hampir 2 minggu kita perang dingin dengan si dia nampak tak

ego dia macam mana, tak apa senyum je ada jodoh adalah kalau tak ada redha jelah...

rasanya ini gaduh kami yang agak memanjang kot :) kecewa? tipulah kalau tak kecewa

tapi nak buat macam mana kalau masing-masing taknak beralah kita pun malas nak cara.

ada rezeki korang makan nasi minyak adalah kalau takde jom kita belanja kat kedai mamak

hahahha.....

diam lebih baik rasanya dari bertikam lidah so kita diam jelah ye...

tadi pagi si dia call hanya nak cakap bateri kereta dia kong minta kita hantar beteri kereta dia.

kita pun jawap ok je.then terus letak phone see....

ego tak ego kita pun dah malas dah nak cakap apa nak ketawa pun ada

kaku semacam cakap dengan dia hebat betul gaduh kali nie.

boleh buat kita ni tak dapat nak bercakap.

dari fikir pasal dia baik fikir pasal diri sendiri....

hati ni rasa macam dah sebu dah rasa,

menangis? ohh maaf bukan kita .... orang lain mungkin dah melalak

tapi bagi kita nak nangis dengan prob ni rasa macam tak patut je...

mahal air mata kita nak menangis dengan benda-benda macam ni

kalau si dia nak tunjuk ego tak apa kita pun boleh

kita nak tengok berapa lama dia mampu bertahan ..... :)



Wednesday, 25 November 2015

kepada perniaga online.....

Assalamualaikum.......

Selamat Pagi.......

Nak meniaga online memang tak salah, tapi janganlah menipu customer....

baru-baru ni nurul ada order barang dengan peniaga online bila kita dah bank in duit

dia kata esok dia pos jumaat sampailah, oklah kita ni tunggulah juga bila minta traking number

tak pernah nak bagi macam kita pula yang terhegeh-hegeh kat dia ya Allah geram betul hati ni

tak apa layankan aja perangai dia nurul tunggu juga samapai hari isnin pun tak sampai juga

sampaikan hari khamis tak ada juga... bila kita whatapp dia tak pernah nak reply...

kita kalau nak meniaga,meniaga betul-betul janganlah buat customer macam ni

nak marah pun, hurm..... walaupun barang tu bukan ratus tapi duit juga...

meniaga biar jujur.... kalau barang tu tak ada cakaplah terus terang bukan nurul nak megamuk pun

just ko pulangkan duit nurul habis cerita ni tak buat diam.....

bila kita tanya dia, boleh pula nak marah-mrah kita... sekarang siapa yang salah ??

aduhai sakit pula hati kita ni......

Tuesday, 17 November 2015

jauh

Asslamulaikum......


Selamat PEtang Semua Dah Pukul 5 pm.....

Kerja Dah Siap Curi Masa Sikit Update Blog.....

TInggal 27 Hari Mungkin Nurul Akan Berhenti Kerja Kat Office Ni

Rasa Sayang Nak Berhenti Tapi Tak Mampu Nak Tahan Tahap Stress...

Stress BUkan Sebab Kerja Tapi Stress Dengan Orang.... :)

sO Nurul Ambil Keputusan Nak Merantau Destinasi Yang nurul Pergi....Jeng Jeng....

Rahsia Tak Boleh Bagitahu Lagi Hari Terakhir Nurul Kat Malaysia Nurul Akan Bagitahu ok...

Nurul Mula Dah Fed up Dengan Life Nurul Kat Sini Kadang Dah Tak Mampu Nak Tahan Dah...

Penat Sangat-Sangat Dah Rasa Sangat Penat !

Rasa Ini Keputusan Yang Terbaik Untuk Nurul.... :)

Biar Jauh Dari Malaysia Dan akan Balik Juga Nanti Nak Cari Pegalaman Sebanyak Yang Boleh..

Kadang kita tak tahu yang hidup ni perlu ada pergorbanan dan ada juga manusia yang takut nak buat

keputusan dan nurul nak buktikan pada semua orang yang nurul boleh buat apa yang nuru;l nak buat

dan nurul tak kan susahkan siapa-siapa pun dengan keputusan yang nurul buat......

kecewa? mungkin salah satu punca nurul pergi adalah kerana kecewa yang tak mampu nurul bendung

kecewa dengan sikap manusia yang tak faham apa yang nurul nak...

tak, tak fikir apa yang perlu dia buat tak fikir macam mana nak ubah diri sendiri..

maaf nurul bukan sesabar itu nak tunggu,dan nurul tak mampu nak bertahan lebih lama...

dan lebih baik nurul jauhkan diri buat sementara......

Saturday, 14 November 2015

Kalau

Assalamualaikum......

hIDUp Memang Pelik eNtahlah.... Nak cERita Pun DAh Tak Reti.... sakit HAti ALlah JE Yg tahu nak terasa banyak KAli dah terasa tak apalah SAbar? Sampai Bila nak sabar? Kita Pun Ada Perasaan JUga tapi Entah kEna campak Kot! 

tAk apalah Lepas Ni saya TAk mInta tolong AWak dah, Itu janji saya TAk apalah saya Susah sendiri pUn tak apa Saya Rela kot DAri sakit Hati Macam Nie... 

Rasa memang saya NIe kena Pergi jauh tak MAhu nak fIkir benda-benda bodoh MAcam nie!! 


Thursday, 12 November 2015

Adab

Asslamualaikum....

Tengah HaRI dH ....

Curi Waktu LuncH uNTUK Update Blog Hari Sangat Banyak Kerja SOrang Staff Tak datang Kerja

sEpaTUTnya Kita Nie Yang Kena Cuti Sebab Tak Sihat Fikir Banyak KerJA kat OFFICE Gagah Juga Diri Pergi Kerja...

Tapi Yang Staff Sorang Nie BAru Je Kerja Seminggu PEGHH perangai Mcm Dah KERja SEtahun...

fIRST dAY keRja Dah half day peghh DAhsyat TAK dahsyat GEram Pun Ada Dan hari Ni Dia Buat Hal lagi harI Nie Bnyak YANG PERlu DIA siapkan dan KErja nurUl AKAN tertangguh Gara-GArA DIA sakit BEtuL hati NIE


kiTA ni Klau dah DIBERI peluang UNTUK berkeja, KERjalah BETUL -bETU,L nie tAK buat PASAL pulak  TAK KE meyusahKAN  ,  dah menggangu KErja ORANg lain Pulak Tak paSAL keNA TURUN padang UNTuk settlekan benda nie peghh DAHLAH oRANG tak SIhat .....

bERtambah KerJA pULA.....

sO korang YAng Nk MASUK Kerja Tempat mana-mana  jAGALah TinGKAH laku kAT tempat  bARU seRIUS bELUM tentu OrNG bbOLEH terIMA siKAP kITA yNAG macam Tu...

NAK oRang HORMAt KIta SO kITA keNA hORmat OARANG LAIN duLU...

Jangan Ambil Mudah Benda NI Sebab akan MeyUSAHKAN oRANG lAIN kalau BetuL ada MASALAH call Orang yang SEPATUTNYA tak Perlu hanya sms KIta aDa ADAB so KENA jadi Orang Yang Beradab....




janji kosong

assalamualaikum......


peghhh bersawangkan??

Lama Benar Cik Nurul Hilangkan......

Ok Nurul Taknak Cerita Apasal Nurul Hilang..... Alhamdulillah Nurul Dah Dapat kerja...

Walaupun Taknak Sangat Kerja Ni Tapi Bak Kata Orang Yng Taknak TuLah Yang Kita Dapat Ye dak?

So Jadilah Seorang Account Di Company Melayu Tak Apa Rezeki Tu.... Pegalaman Kerja Sebagai Account Bukan Senang ok Seminggu Kerja Dah Kena Maki Walaupun Bukan Salah Kita Mula Nurul Nak Give Up Juga Tapi Fikir Balik Nak Cari Pegalaman Tawakal Jelahkan....

Alhamdulillah Dah Hampir 4 Bulan Juga Bertahan! Peghhh Tak Sangka Dapat Bertahan....

Tahniah Untuk Diri Sendiri Big Slap!! :)

Banyak Jadi Selama Nurul Hilang....

Macam-Macam Jadi Kat Nurul Petama Adalah Kehilangan My MOcHI (kucing)
Sedih Jangan Cakap Meraung2 Nangis ARwah Abg Nurul Meninggal Pun Nurul Tak Nangis ...
Pelik Hati nie.....

Sehari Mohci Mati Mak Pulak Kena Ragut peghh Memang Ujian Betul Peragut Tolak Mak Nurul Dalam Longkang Mak punya Tulang Rusuk Patah Dua...

Seminggu Selepas Tu Makcik Nurul Pula Meninggal Dunia yA ALLAH... Betul-Betul Ujiankan..

so Lama Nurul Hilang Sebab Uruskan Diri Tak Rupa DIri Hahaha :)

Insyaallah Kalau Boleh Nak Update selalu Cerita Pasal Tempat Kerja

Pasal TEmpat Makan Ynag Nurul Pergikan ....

Doa-doakan ye....

ok Nurul Nk Sambung Buat Kerja Balik.... :)

Friday, 28 August 2015

Bukan senang nak jaga anak orang.

Assalamualaikum.......
Selamat pagi..... Pagi dah 5.22 am mata tak pejam-pejam lagi. Kita ni tak mampu nak puaskan hati orang bila kita jaga bagi makan bagi minum bagi belanja sekolah, tapi macam ni dia balas aduhai hati sabarlah, budak-budak sekarang memang susah nak kawal apa yang tak cukup pun kita pun tak tahulah, apa entah nasip ingat nak bela nasip kita pula yang rasa sesak nafas, nak megeluh pun tak tahu apa salah kita apa salah didikkan pun tak tahu awak siang malam cari duit tapi ni jadinya tak apalah along angah ikutlah apa yang korang nak buat maksu penat dah apa yang maksu buat bukan korang nak hargai penat maksu ni langsung korang tak pandang ikutlah apa  korang nak buat maksu dah malas dah, apa yang korang nak pun maksu tak faham baliklah pada mak korang biar dia jaga sedangkan apa yang maksu buat pun macam tak jadi apa buat perabih duit maksu je kat korang. Letuh dah bagi nasihat tapi sorang pun tak dengar ikutlah jiwa remaja ikutlah sangat meyesal tak sudah kamu nanti.........

Friday, 12 June 2015

Bersediakah?

Assalamualaikum.... 

Rasanya nurul hampir sebulan tak update blog ini, nampak gayanya peyakit malas mula kembali tak apa slow-slow kita update.

Sekarang nurul mula buat persediaan perkahwinan nurul alhamdulillah walaupun tak banyak yang dah siap 20% persediaan tu dah selesai. Pelamin pun nurul dah book, kad kahwin pun dah book lega sangat-sangat cuma katering je belum lagi. Tak apa slow-slow nurul.

Ok tolak tepi dulu pasal kahwin-kahwin ni dulu sekarang jom kita nak buat review pasal kedai makan yang nurul pergi hari ni. 

 

Ok nurul bagi ⭐️⭐️⭐️⭐️ for makanan dekat sini walaupun makan byk mangkuk tapi makanan dia memang nice sangat 1 mangkuk rm1.90 sahaja. Paling best dia punya chicken wing memang sedap rm5.90 sorry tak sempat nak take pic sebab dah ngap dulu. Ok nurul kasi layan br ye.. Jemput terjah di publikaπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

                     Muka kenyang 

                 Muka en tunang  kita 

         P/s: tea blander nie sedap sangat rm8.90 bebaloi dengan rasa dia. Nurul ingat carrot susu rupanya tea siam.

Wednesday, 22 April 2015

nyawa pinjaman ALLAH....

Asslamualaikum....

terima kasih ya allah dengan nyawa pinjamanmu padaku.....
hari ni adalah hari yang sangat mengerikan bagi ara ya allah hanya allah
yang tahu perasaan nurul hari ni walaupun nurul pernah rasa kena
ragut tapi taklah seteruk ni rasanya sebab nurul tak kenal hamba ALLAH yang melakukannya
tapi hari ni nyawa nurul hampir melayan apabila orang yang cuba untuk samun nurul adalah orang
yang nurul kenal,

hampir menitis air mata ni dengan rasa ketakutan yang diberi
mampu mengucap sahaja teringat ke mak masih berpeluang ke nurul untuk salam
mak dipagi hari mungkin berkat mak mendoakan nurul...
masih selamat.....


so hari ni ingat kerja nak happy sekali kena pi balai untuk buat report
dari kul 1 pm kul 4 pm baru settle.....

hope so hanya mampu berdoa hamba allah nie mampu berubah
maaf saya tak mampu nak tarik balik statement yang saya telah buat
bila pisau ada diperut memberi truma sangat kat saya....

Tuesday, 31 March 2015

Oh hati...

Assalamualaikum....

Bila nak update blog mesti yang sedih-sedihkan? πŸ˜‚ hakikat memang macam tu kadang hati ni nak meraung kuat dengan masalah bertimpa-timpa, rasa tak sanggup nak hadapi iye kita seorang yang meyimpan dalam hati. Sebab tu terasa sangat beban yang ditanggung kalaulah segala-galanya mampu kita luahkan ....😞 hanya "buku kesayangan" ini yang ada....  Seksa hati seksa jiwa....   Mungkin ujian orang bertunang agaknya.... 

Wednesday, 18 March 2015

Pinjam bahu

Assalamualaikum......

Nak pinjam bahu tinggal masa nak buang air mata ni. Tak tahulah hati memang meyakitkan dan kita sangat stress dah tak tahu kenapa memang stress sangat-sangat tak penah mcm ni tapi tak tahu hari nie mmg rasa suck gila..... 

Wei hafizah ko kenapa wake up!!!! 
Don be stupid please!!!! 
 

Hari-hari marah

Assalamualaikum.....
Selamat pagi.... Jam menunjukkan pukul 1.22 am esok kerja tapi mata ikut masa je nak lelap tapi disebabkan dah promise kat diri sendiri nak selalu update blog yang suam-suam kuku ni so tahan kejap mata... 

Kenapa hari- hariku diceriakan dengan perasaan marah ? Kadang dah sedar pun yang kita ni marah sebabnya cara suara kita tak marah pun tapi orang sekeliling kata kita marah walawei mungkin sebab kita stress yelah banyak orang tak faham keadaan yang buat kita ni ada perasaan marah mungkin tanggungjawap yang digalas belum cukup buat kita ni kental kadang tersasar juga dari sikap positive tu, so terjadilah memik muka yang marah... 

Macam tadi mungkin tanpa kita sedar kita menaikkan suara kita kat tunang kita
(Maaf en. Tunang tak sengaja) tapi tetap nak merajuk sebab kita kena marah walaupun tahu silap sendiri (megadakan?)πŸ˜‚ tapi sebabkan dia pun naik gak suaranya kita pun buatlah misi merajukkan diri kita tengok esok en tunang pujuk tak kita 😊 walaupun kita yakin sangat- sangat dia takkan pujuk hahhaa 😝 .... 

Ok ngantuk dah esok nak bangin awal so kena tido awal huhuhu night semua 
Assalmualaikum.... 😴

Sunday, 15 March 2015

Tetapkan tarikh

Assalamualaikum.....

Sambil tunggu no giliran bayar bill kat pejabat pos kita update blog dulu lam lagi kena panggil...

Alahamdulillah kita dah tetap tarikh untuk majlis penikahan kita kalau tak ada apa-apa halangan mungkin 25/12/2015 kita nikah . Lega rasa bila fah tahu tarikh sebab bolehlah kita siap apa yang parit banyak juga bend nk buat... 
Krusus kahwin pun tak pergi lagi huhu ya alllah banyak benar tak siap lagi.. 
Tak apalah slow, slowkan foa yang bik-baik jer. 😊 macam tak pecaya pula nak kawin dah alahai.... 

Friday, 13 March 2015

Hati bertabahlah

 Assalamualaikum......

Kalau nak megukur tahap kesabaran mungkin sudah sampai ke pehujungnya. Kalau nak megukur tahap kepajangannya mungkin sudah sampai ke titik akhirnya. Bersabarlah hati kerana setiap apa yang terjadi ada hikmahnya. Hebatnya menjadi seorang nurul hafizah ramli segala-galanya di bahu ini ya ALLAH.... Kalau boleh kita tidak mahu megeluh tapi kadang kalah dengan perasaan ini ye mungkin nampak remeh tapi duduklah ditempat kita hanya allah yang tahu Bertapa payahnya. Taksemua orang tahu apa yang kita rasa tapi  YANG TAK DAPAT DIUNGKAP HANYA DAIRI KECIL INI MAMPU KITA  luah. Tanggingjawap digalas tanpa rasa penat tapi orang tak nampak....  Mungkin menambahkan lagi beban dibahu tapi kita sabar sebab kita tahu apa yang terjadi mesti ada hikmahnya semoga allah memberi ketabahan yang tiada tolak bandingnya pada insan kerdil ini... 



Saturday, 7 February 2015

Berubah


Assalamualaikum......

Jika diberi satu perluang kita mesti nk berubah menjadi lebih baik namun nak berubah banyak ujian yg perlu kita hadapi ALLAH beri ujian untuk kita hadapi maknanya dia tak lupa kita ya allah sungguh bertuah diri ini.... Tak apa sabar perlua ada tawakal perlu ada senyumlah kerana seyuman menberi kita seribu nikmat dan kepuasan yang kita sendiri dapat rasa tapi hati megabaikan..... 

Monday, 2 February 2015

Ujian diwaktu bertunang

Assalamualaikum......

Nak menagis jap kalau tak cukup iman memang dah meraung-raung dah guling macam budak kecil.... Orang lain bila bertunang ujian dia mungkin dari segi perhubungan , yang kita ni duit keluar macam air memang betul-betul meguji betul kalau tak kuat memang nak megeluh sampai 100x... Ok nurul sabar ye sabar ujian tu... Kalau perabih duit untuk shopping tak apalah juga tapi aduhai kereta rosak, hp rosak aduh... Memang perabih duit betul... Ingat bolehlah meyimpan bulan lepas tapi tak boleh juga.. Nk simpan untuk bulan ni aduh semalam kereta buat hal lagi ya allah baru bulan lepas habis rm450. Ni tak tahu lagi berapa kena huhuhu sedihnya ya allah.... Macam-macam jadi kat kita orang kalau pasal duit memang boleh buat gaduh tapi kita sangat bersyukur sangat tak ada sampai nak bergaduh memang buat kita kena banyak sabar.... :'(  so nasihat kita  yang bakal-bakal nak bertunang bersiap sedia dari metal dan fizikal sekali korang diuji memang takkan penah ada yang kecil percayalah. Sekali datang boleh buat korang terduduk.......

terlebih top :P