cinta cintun hara :)

Friday, 4 December 2015

cara nurul menabung

assalamualaikum... selamat pagi...

selalu pagi-pagi dah update tapi hari ni nurul lambat sikit sebab kena buat surat untuk
pustakaan negara so lambat sikit so sebelum kul 1 balik dari office update dulu..

ok nurul nak cerita cara nurul menabung nurul sangat suka dengan kumpul syiling sangat suka

sampai kat rumah banyak sangat tabung sampai mak pun bising :)

macam-macam tabung... tapi nurul mula berfikir hasil dia memang banyak tapi ambil masa yang lama juga hari tu masuk bank rm 600 je tak banyak dalam setengah tahun jugalah...

so agak lama.... mula cari konsep baru cara mnak menabung nurul still mengunakan kaeedah syiling

kat rumah ada 2 tabung syiling dan kat office satu tapi kat office nurul mula buat konsep rm5 sekeping

tiap kali ada duit rm5 nurul simpan mula nurul pada bulan lepas so semalam nurul kira ada dalam rm50... tak sangka juga walaupun jumlah tak banyak bagi nurul satu percapaian yang baik

sebab bulan lepas gaji nurul agak menurun sebab banyak cuti so potong gaji...dan banyak habis juga bulan lepas dengan kereta rosak huhuhu

bulan lepas sahaja dekat rm3500 juga habis untuk 'baby'  nurul tu tak apa sabar ujian tu..

so try untuk bulan ni pula bapa banyak nurul dapat,,,,,,,


jom ramai-ramai menabung bole buat duit travel....  :)




1 comment:

Farahain ZFA said...

ain datang singgah sini dan follow
salam perkenalan :)

terlebih top :P